Un bilant obiectiv, la cei 60 de ani de viata ai Clubului Sportiv „VOINTA” al cooperatiei mestesugaresti clujene presupune o evaluare corecta a ceea ce s-a facut, pentru a putea arunca o proiectie realista în viitor.
          O prima remarca ar fi aceea ca în îndelungata sa existenta activitatea clubului s-a împletit armonios cu evolutia de ansamblu a cooperatiei, iar rezultatele sportive de exceptie obtinute, au facut ca sa devina cel mai bun ambasador al imaginii cooperatiei, la nivel comunitar si chiar national.
        Clubul de-a lungul istoriei sale, s-a straduit si a reusit sa devina un organism tehnic, specializat, în aducerea sportului din segmentul pe care îl reprezentam pe cele mai înalte trepte ale podiumului local, national si international.
       Sub culorile sale nu de putine ori am trait bucuria unica a intonarii imnului românesc si a inaltarii drapelului national la cele mai înalte cote.
       Pentru toate acestea, sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, colaboratorilor, le suntem recunoscatori si le adresam caldele noastre felicitari.
      Desigur ca într-o asa îndelungata perioada de activitate probleme au fost, sunt si cu siguranta vor fi, dar de aceea a fost creata aceasta structura  organizatorica pentru a le depasi si avem convingerea ca, împreuna, strâns uniti, avem priceperea si vointa sa biruim toate obstacolele.
       Cu experienta cumulata în cei 60 de ani de existenta, cu rezultatele de astazi, cu „vointa” care exista mai mult decât în alta parte avem convingerea ca viitoarea aniversare va fi tot atât de prestigioasa, pentru ca, atât trecutul cât si prezentul ne obliga la noi performante.
SCURT ISTORIC AL
CLUBULUI SPORTIV “VOINTA” CLUJ-NAPOCA
1951 - 2011
Clubul Sportiv " Vointa"
FONDAT 1951
Webdesign: danmoldovan_vp@yahoo.com
Copyright © 2012
Clubul Sportiv "Vointa" Cluj-Napoca a luat fiinta la data de 1 iulie 1951 avand ca scop promovarea  activitatii sportive de performanta si de masa pentru toti cei care doresc sa activeze in cadrul clubului.
Ramurile sportive cu traditie : Box, Ciclism, Gimnastica, Haltere, Lupte-Libere, Karate Traditional,  Kick-Box, Polo pe Apa, Popice, Orientare Sportiva, Schi, Tenis de Masa si Triathlon de la infiintare  pana in prezent  au realizat rezultate remarcabile pe plan intern si international la cele mai importante competitii (Campionate Nationale, Campionate Balcanice, Campionate Europene, Campionate Mondiale si la  Jocurile Olimpice).
Amintim doar cativa din  sportivii  care au obtinut rezultate notabile:
Box
- Mihalik Iosif , Alexandru Turei, Paizs Miklos, Miklos Simonka, Cristian Morea.
Ciclism
- Attila Telegdi, Attila Balazs, Dan Irimies, Emil Caprar, Doru Trif, Andrei Nagy, Stefan Goia, Marius si Virgil Gocan, Ovidiu Manciu.
Gimnastica
             -  surorile Elisabeta si Ecaterina Nagy, Ileana Babici.
Haltere
-  fratii Antonio si Horatiu Buci, Ioana Cucerzan si fratii Manuel si Cosmin Campian 
Lupte Libere
- Andrei Ianko, Vasile Boanca, Calin Niry, Aurel Suteu, Vasile Salajan, Gheorghe Popa, Adrian Roman.
Karate Traditional
- Monika Ferenczi, Victor Fodor, Gabriel Ormenisan, Andreea Campean, Aliz Mladin, Szilard Szathmary, Adriana Negru, Bogdan Veres, Horea Sechel, Andreea Dan, Andreea Boie.
Kick Box
- Ligia Iureca, Cosmin Decea, Ioan Husar, Cristian Chis;
Polo pe Apa
-  fratii Claudiu si Radu Rusu, Gaby Hilf, Radu Sabau, Calin Cosmatchi.
Popice
- Vasile si Ileana Gyarfas, Rozalia Stefutz, Gheorghe Cobarzan ;
Orientare Sportiva
-  Pavel Gligor, surorile Eniko si Zsuzsa Fey, Tamas Bogya, Gyorgy Szabolcs 
Schi
- Emil Horvat, Iacob Cimpean;
Tenis de Masa
Tiberiu Harasztosi, Gheorghe Cobarzan   si multi altii.
Dintre antrenorii cu rezultate de exceptie amintim :
Box : Eugen Douda, Francisc Ambrus, Ioan Chendreanu;
Ciclism : Vasile Vladut, Gheorghe Capraru, Emil Caprar;
Gimnastica : Eugen Felvinczi si sotii Albert;
Haltere : Ioan Felecan;
Lupte -Libere : Gelu Ursu, Aurel Suteu, Dorin Harangus;
Karate Traditional : Monika Ferenczi;
Kick-Box : Mircea Mitroescu;
Polo pe Apa : Arpad Sarkadi, Zoltan Bogdan, Vasile Pop, Ovidiu Pocol,   Radu Sabau;
Popice : Vasile Gyarfas;
Orientare Sportiva : sotii Clara si Sandor, Pavel Gligor;
Schi - Emil Horvath;
Tenis de Masa : Gheorghe Cobarzan.
Deasemenea merita amintiti conducatorii (presedinti) ai Clubului Sportiv "Vointa" : Eugen Felvinczi, Eugen Marchis, Teodor Manastureanu, Anton Ciupei si din anul 1993  pana in prezent Gheorghe Capraru.
VOINTA
CLUBUL SPORTIV     CLUJ-NAPOCA
WYSIWYG Web Builder